Kako do EU fondova?

19.06.2015
Bespovratna sredstva iz EU fondova i kako do njih?


Kroz EU fondove financiraju se investicije i projekti poduzetnika koji su u skladu s razvojnim ciljevima Republike Hrvatske i Europske unije.

Područja koja se mogu financirati definirana su Operativnim programima, a pojedini projekti financiraju se putem natječaja. Dakle, prvo treba biti raspisan natječaj koji sadržava opće i specifične ciljeve projekta.

Natječajnom dokumentacijom, objavljenom uz natječaj, određeno je tko se može prijaviti i koje vrste projekata, tj. prijavitelji i investicije dolaze u obzir, a pritom najvažniji dokument predstavljaju  - Upute za prijavitelja.

Upute za prijavitelja sadrže sve potrebne informacije o prijavi projekta, tko se može prijaviti, koje aktivnosti se finanicraju i sl.

Postotci sufinanciranja projekata kroz EU fondove ovise od natječaja do natječaja, a obično ne pokrivaju svih 100% investicija, ali ovisno o raspisanim uvjetima natječaja, mogu se dobiti značajna sredstva.

Natječaje objavljuju i sredstva dodjeljuju resorna ministarstva Republike Hrvatske, a ukoliko trebate informaciju o tome odgovara li Vaš projekt pojedinom trenutno raspisanom natječaju, slobodno nas kontaktirajte s kratkim opisom Vašeg projekta.