Bespovratna sredstva - Raspisan je E-impuls 2016.

27.07.2016
Natječaj za bespovratna sredstva EU fondova - E-impuls, otvoren je do 30.9.2016. Na natječaj se mogu javiti mikro i mala poduzeća, a iznosi se kreću od 30.000 do 300.000 kn.


Otvoren je natječaj za bespovratna sredstva koja se dodjeljuju poduzetnicima iz EU fondova na području Republike Hrvatske. Prihvatljivi prijavitelji su mikro i mala poduzeća iz područja proizvodnih i uslužnih djelatnosti, a bespovratna sredstva će se dodjeljivati po principu malih (de minimis) potpora. Najmanji prihvatljiv traženi iznos je 30.000 kn, a najviši prihvatljiv iznos je 300.000 kn. Ovim pozivom temeljenim na EU fondovima želi se potaknuti razvoj konkurentnosti hrvatskih poduzeća, kao i očuvanje i stvaranje novih radnih mjesta.

Mikro poduzeća mogu ostvariti do 85% traženog iznosa tj. prihvatljivih troškova, a mala poduzeća do 65% traženog iznosa tj. prihvatljivih troškova.

Natječaj E-impuls je otvoren od 1.8. i traje do 30.9.2016. tako da je poduzetnicima i konzultantima dovoljno vremena na raspolaganju kako bi se pripremili kvalitetni projekti povezani s investicijama u poslovanje. Jedan od uvjeta prihvaćanja prijave je da poduzetnici imaju najmanje jednog zaposlenog na temelju sati rada u mjesecu koji prethodi mjesecu predaje projektne prijave. Dodatni bodovi dodjeljuju se za aktivnosti koje doprinose ravnopravnosti spolova, uključivanju invalida ili pomaganju održivom razvoju. Prijavitelj po predmetnom pozivu u postupku dodjele bespovratnih sredstava može imati samo jednu projektnu prijavu.

Trajanje projekta ne može biti duže od 18 mjeseci.

Za dodatne informacije o natječaju ili EU fondovima posjetite www.strukturnifondovi.hr ili nas kontaktirajte.